Google Images este un locul preferat de toata lumea pentru a găsi inspirație vizuală și pagini web utile.  Dar, cu un număr aparent infinit de imagini online, găsirea imaginii potrivite de utilizat și știind cum să folosiți acea imagine în mod responsabil, nu este întotdeauna o sarcină simplă.

Reprezentantii Google transmit urmatoarele:

După ce am colaborat îndeaproape cu creatorii de imagini, furnizorii de imagini stoc și asociațiile de conținut digital, lansăm mai multe funcții noi pe Google Images pentru a răspunde acestei nevoi. Aceste caracteristici vor facilita găsirea imaginii corecte de utilizat, precum și ghidul pentru a licenția o imagine pentru afacerea dvs. sau proiectul personal, mult mai ușor decât înainte.

În primul rând, facilităm găsirea imaginilor licențiate. Pentru rezultatele în care editorul sau creatorul de imagini a furnizat informații de licențiere, vom afișa o insignă „licențiată” peste imagine. Când selectați o imagine cu insignă pe care să o vizualizați, vom afișa un link către detaliile licenței imaginii și, dacă este furnizat de editor, veți găsi și un link către locul în care puteți cumpăra sau licenția imaginea.

De asemenea, puteți filtra rezultatele pentru a returna doar acele imagini care includ informații de licențiere. Acum puteți selecta fie imaginile care au licențe Creative Commons, fie cele care au licențe comerciale sau de altă natură, în meniul derulant Drepturi de utilizare din Google Images. Pentru oricare dintre tipurile de licențe, puteți afla cum să obțineți o licență pentru imagine făcând clic pe linkul detalii despre licență furnizat.

Aceste actualizări fac parte din modificările pe care le-am făcut pe Google Images în ultimii ani pentru a clarifica cine este creatorul sau deținătorul dreptului de autor al imaginii. În plus față de informațiile de licențiere, puteți vedea și informații legate de creditul pentru imagine, drepturile de autor și creatorul atunci când selectați o imagine pe care să o vizualizați pe Google Images și aceasta este pusă la dispoziție de editor.

Creatorii de imagini, licențiatorii și editorii pot afla mai multe despre aceste funcții, inclusiv pașii de implementare și elementele esențiale ale editorilor participanți, pe blogul nostru pentru webmasteri.

Voi ce parere aveti? Folositi des imagini din Google? Aceste etichete va vor usura munca, de acum inainte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu